Go to the page content

Juan asuu Meksikossa, ja hänellä on A-hemofilia

Harvinaisten verisairauksien ymmärtäminen

Harvinaiset verisairaudet on termi, jota käytetään kuvaamaan useita eri sairauksia, mukaan lukien erityyppiset hemofiliat, harvinaiset hyytymistekijäpuutokset ja perinnölliset verihiutaleisiin liittyvät häiriöt. Verisairauksia sairastavien veri ei hyydy niin kuin sen pitäisi. Tämä aiheuttaa pitkittynyttä ja spontaania verenvuotoa sekä sisäisesti että ulkoisesti, usein lihaksiin ja niveliin.

Verisairauksien tyypit

Verisairauksien tyypit

Lue lisää tieteestä erityyppisten verenvuotosairauksien taustalla, hemofiliasta harvinaisiin hyytymistekijäpuutok-siin ja hemofiliaa sairastaviin naisiin.


Merkit, oireet ja diagnoosi

Merkit, oireet ja diagnoosi

Opi tietämään ja ymmärtämään, miten hemofilian merkit ja oireet havaitaan, ja tutustu tieteeseen hemofiliadiagnoosin taustalla.


Hoidot

Hoidot

Hemofilian hoitoympäristö on muuttunut dramaattisesti vuosikymmenten aikana, samoin kuin tieteellinen ymmärryksemme hemofiliasta. Lue lisää hemofiliahoidoista ja kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta hoitoon.

Mitä on odotettavissa diagnoosin jälkeen

Mitä on odotettavissa diagnoosin jälkeen

Jos olet saanut tietää, että lapsellasi on hemofilia, saatat kamppailla erilaisten tunteiden kanssa ja tuntea olosi hieman hämmentyneeksi. Tämä sivu on suunniteltu toimimaan oppaanasi.

FI22CH00003 05/2023